Kuchyně
Asijská
Obtížnost
Začátečník
Temně zelená mořská řasa wakame je typická pro japonskou kuchyni. Je skvělá do polévek, salátů i smoothie. Podívejte se, jak se připravuje a proč by neměla chybět i ve vaší kuchyni!
01.Jedná se o mořskou řasu s dlouhými, temně zelenými listy. V Japonsku jde o nepostradatelnou součást tradiční stravy.
02.Wakame řasy jsou bohaté na vitamíny a minerály, které podporují zdraví kostí, svalů a imunitního systému. Pomáhá tělu zbavovat se přebytečného sodíku (například při nadměrném solení) a těžkých kovů. Podporuje metabolismus a díky nízkému obsahu kalorií je vhodná i při redukční dietě.
03.Nejčastěji se prodává sušená, ale k dostání je i jako hotový salát se sezamem. Sušenou variantu je třeba nejprve opláchnout a poté namočit do vody na 10 až 30 minut. Po nabobtnání se vaří 20 až 30 minut, podle potřeby.
04.Wakame řasy mají jemnou, lehce sladkou chuť a měkkou strukturu, díky čemuž se skvěle hodí do polévek, luštěnin, obilnin nebo salátů.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT