Wakame řasy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Temně zelená mořská řasa wakame je typická pro japonskou kuchyni. Je skvělá do polévek, salátů i smoothie. Podívejte se, jak se připravuje a proč by neměla chybět i ve vaší kuchyni!


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Co je wakame?

01.Jedná se o mořskou řasu s dlouhými, temně zelenými listy. V Japonsku jde o nepostradatelnou součást tradiční stravy.

Benefity

02.Wakame řasy jsou bohaté na vitamíny a minerály, které podporují zdraví kostí, svalů a imunitního systému. Pomáhá tělu zbavovat se přebytečného sodíku (například při nadměrném solení) a těžkých kovů. Podporuje metabolismus a díky nízkému obsahu kalorií je vhodná i při redukční dietě.

Příprava

03.Nejčastěji se prodává sušená, ale k dostání je i jako hotový salát se sezamem. Sušenou variantu je třeba nejprve opláchnout a poté namočit do vody na 10 až 30 minut. Po nabobtnání se vaří 20 až 30 minut, podle potřeby.

Použití v kuchyni

04.Wakame řasy mají jemnou, lehce sladkou chuť a měkkou strukturu, díky čemuž se skvěle hodí do polévek, luštěnin, obilnin nebo salátů. 

  • Polévky – můžeme použít i jako vložku do miso polévky.
  • Rýžové a nudlové pokrmy – přidává jemnou mořskou chuť a výživovou hodnotu.
  • Příloha – hodí se k tuňákovi, lososovi nebo k tofu.
  • Smoothie – díky vysokému obsahu minerálů skvělá do zelených smoothie.
  • Ochucovadlo – sušené a drcené wakame lze použít jako koření na rýži, ryby nebo vejce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo