Edamame fazole
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Znáte fazole edamame? A víte, jak je použít? Podívejte se na video s Romanem Paulusem a zjistěte, jak tuto v asijské kuchyni oblíbenou pochoutku podávat.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Co jsou edamame?

01.Jedná se o nedozrálé fazole sójových bobů, které se sklízí ještě v zeleném stavu. Je to předstupeň mezi zeleninou a luštěninami. Pocházejí z Asie a jsou oblíbenou pochoutkou zejména v Japonsku, Číně a Koreji. 

Benefity

02.Jsou bohaté na minerály a vlákninu, která podporuje trávení a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Mají vysoký obsah hodně bílkovin, takže jsou oblíbené mezi vegetariány. Navíc neobsahují ani moc kalorií, proto jsou ideální pro zdravé mlsání.

Jak je připravit?

03.Edamame fazole lze koupit vyloupané nebo jako lusky, které se vaří ve vodě (3–5 minut) nebo v páře (5 minut). Vaření v páře pomáhá zachovat více živin. Edamame fazole lze dochutit nejen solí, ale i chilli kořením česnekem nebo sezamovým olejem.

Použití v kuchyni

04.Edamame se skvěle hodí i do různých asijských pokrmů:

  • Jako samostatný snack – uvařené a osolené.
  • V salátech – přidávají texturu a rostlinné bílkoviny.
  • Do stir-fry – skvěle doplňují zeleninu i maso.
  • Do polévek a kari – dodají výživovou hodnotu i jemnou chuť.
  • Jako základ na pomazánky – mixované s citronem a kořením.
  • Do poké misek – třeba s lososem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo