Vanilkovo-máslový krém
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Bez krému se neobjede žádný dort. Přípravě krému je potřeba věnovat značnou pozornost, neboť vám může zhatit celé vaše dílo, které jste hodiny připravovali. Krém se může srazit, může mít hrudky... Rizik je tu spousta. Roman Paulus vám v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu poradí, jak se těchto rizik vyvarovat a připravit ten nejlahodnější krém. Jedná se o základní recept, který můžete ochutit třeba čokoládou. Pokud si recept našeho šéfkuchaře oblíbíte, budete ho používat nejen při přípravě dortů.


Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 250 g žloutků
  • 150 g cukru krystal
  • 35 g bramborového škrobu
  • 1 × vanilkový lusk
  • 370 g másla

Orientační nutriční hodnoty

Energie

21 502 kJ / 5 140 kcal

Bílkoviny

57,40 g

Tuky

458,10 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

208,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mléko se smetanou přivedeme v hrnci k varu.

02.Žloutky utřeme s cukrem, bramborovým škrobem a zrníčky vanilky. Přidáme asi ⅓ mléka se smetanou, důkladně promícháme, vlijeme zpět do hrnce se zbylým mlékem a smetanou a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, podobně jako pudink.

03.Hustý krém vložíme do mísy robota a šleháme, až vychladne. Do studeného krému postupně zašleháváme změklé máslo.

04.Hotový krém přendáme do misky, přikryjeme fólií a vložíme do lednice, kde vydrží několik dnů. Krém v lednici ztuhne, proto ho před použitím vyndejte, nechte temperovat při pokojové teplotě a znovu vyšlehejte.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo