Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky jsou snad nejoblíbenějším druhem vánočního cukroví. Voní po oříšcích, vanilce a citronu, těžko jim odolat. A na co si dát během přípravy pozor? To se dozvíte ve videu, kde vám Roman Paulus prozradí, jaké suroviny musíte použít, aby rohlíčky nebyly po upečení tvrdé, nebo jak je vytvarovat či obalovat v moučkovém cukru.



SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vanilkové rohlíčky

  • 300 g hladké mouky Belbake
  • 200 g másla Pilos
  • 2 × žloutky
  • 40 g moučkového cukru Belbake + na posypání
  • 40 g vanilkového cukru Belbake
  • 1 × citron (kůra)
  • 100 g mletých ořechů
  • 1 × špetka soli Kania

POSTUP

1. Mouku, změklé máslo, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a špetku soli smícháme v robotu, poté přendáme na vál a vypracujeme hladké těsto.

2. Rozdělíme na 2 části, ze kterých vypracujeme cihličky, zabalíme do fólie a necháme alespoň 2 – 3 hodiny, nejlépe však přes noc odpočinout v lednici.

3. Těsto nakrájíme na menší kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky a pokládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C 10 – 15 minut podle velikosti rohlíčků, v průběhu pečení otočíme, aby se propekly rovnoměrně.

4. Ještě horké hojně posypeme moučkovým cukrem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.