Kuchyně
Americká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Zeleninový salát je skvělou přílohou k obědu, která zpestří jeho chuť a přidá barvu na talíři. Připravuje se ze syrové nebo tepelně zpracované zeleniny a ve spojení s oblíbeným kořením a dresinkem ho můžete servírovat kdykoli a k čemukoli. Některé saláty jsou však známé po celém světě a mají svou tradici. Patří k nim např. Coleslaw, jenž je díky své univerzálnosti považován za nejpopulárnější salát na světě. Můžete ho podávat k masu (zvláště k hamburgeru), rybám, grilovaným pokrmům nebo jen tak k svačině s čerstvým pečivem. A z čeho se připravuje? Na tuto otázku Vám odpoví Roman Paulus v následujícím díle Kulinářské akademie Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 619 kJ / 1 581 kcal
Bílkoviny
10,10 g
Tuky
150,90 g
Vláknina
15,90 g
Sůl
4,70 g
Sacharidy
44,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zelí nakrouháme, osolíme a propracujeme rukama. Přidáme nastrouhanou mrkev a řapíkatý celer, který jsme oloupali, zbavili vláken a nakrájeli na tenká kolečka. Ochutíme trochou cukru, opepříme, přidáme majonézu, zakápneme bílým vinným octem a citronovou šťávou a zamícháme. Salát necháme odstát a před podáváním ještě dochutíme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT