Pošírovaný losos se zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Ochutnejte lososa připraveného pošírování se zeleninou a bílým vínem podle Marcela Ihnačáka. 

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g lososa
  • 2 × mrkve
  • 3 × stonky řapíkatého celeru
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 2 × stroužky česneku
  • 1 × hrst lišek
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 0,5 × kedlubny
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 2 × listy zelí

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 979 kJ / 473 kcal

Bílkoviny

33,50 g

Tuky

26,30 g

Vláknina

6,00 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

16,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme mrkev a řapíkatý celer nakrájené na hranolky, bílé části lahůdkové cibulky nakrájené na stejně velké kousky a česnek nakrájený na plátky. Přidáme nadrobno nasekaný tymián a lišky (větší kousky překrojíme), osolíme, opepříme a restujeme doměkka.

02.Mezitím připravíme lososa. Z lososa stáhneme kůži, překrojíme na proužky široké 4 – 5 cm a z obou stran osolíme a opepříme.

03.Tip: Jak zbavit lososa kůže, vám ukáže Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu zde.

04.K zelenině přidáme očištěnou a na menší kousky nakrájenou kedlubnu. Zjemníme máslem, podlijeme vínem, počkáme, až se odpaří alkohol a přilijeme vodu. Do směsi vložíme lososa a zelné listy (bez tvrdých častí) nakrájené na proužky a vaříme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut.

Servírování

05.Na talíř naservírujeme zeleninu a na ni položíme lososa. Na lososa položíme kousek másla a přelijeme šťávou. Pokapeme olivovým olejem a dozdobíme zelenou částí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo