Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Ochutnejte lososa připraveného pošírování se zeleninou a bílým vínem podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 979 kJ / 473 kcal
Bílkoviny
33,50 g
Tuky
26,30 g
Vláknina
6,00 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
16,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme mrkev a řapíkatý celer nakrájené na hranolky, bílé části lahůdkové cibulky nakrájené na stejně velké kousky a česnek nakrájený na plátky. Přidáme nadrobno nasekaný tymián a lišky (větší kousky překrojíme), osolíme, opepříme a restujeme doměkka.
02.Mezitím připravíme lososa. Z lososa stáhneme kůži, překrojíme na proužky široké 4 – 5 cm a z obou stran osolíme a opepříme.
03.Tip: Jak zbavit lososa kůže, vám ukáže Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu zde.
04.K zelenině přidáme očištěnou a na menší kousky nakrájenou kedlubnu. Zjemníme máslem, podlijeme vínem, počkáme, až se odpaří alkohol a přilijeme vodu. Do směsi vložíme lososa a zelné listy (bez tvrdých častí) nakrájené na proužky a vaříme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut.
05.Na talíř naservírujeme zeleninu a na ni položíme lososa. Na lososa položíme kousek másla a přelijeme šťávou. Pokapeme olivovým olejem a dozdobíme zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT