Kuchyně
Francouzská
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Energie
8 034 kJ / 1 920 kcal
Bílkoviny
50,90 g
Tuky
121,40 g
Vláknina
5,40 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
154,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme máslo, osolíme, přidáme muškátový oříšek a počkáme, až se máslo rozpustí. Do vroucí tekutiny vsypeme za stálého míchání mouku a těsto necháme tzv. odpálit, mícháme tedy tak dlouho, až se přestane lepit. Odstavíme, necháme trochu vychladnout a vmícháme vejce.
02.Hotové těsto naplníme do cukrářského sáčku a do osolené vroucí vody postupně odkrajujeme nožem malé nočky, které vaříme 2-3 minuty. Tuto dávku těsta zaváříme alespoň nadvakrát.
03.Noky podáváme s rajčatovou omáčkou: 8 rajčat nakrájíme na menší kousky a společně se 4 stroužky česneku a bazalkou orestujeme v rozehřáté pánvi s 1 lžící olivového oleje. Hotový pokrm posypeme hoblinkami parmezánu, opepříme a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT