Pařený rohlík
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jak vyrobit domácí návnadu na ryby? Vyzkoušejte pařený rohlík podle Jakuba Vágnera.


Jakub Vágner

Jakub Vágner

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • rohlík, nejlépe dva dny starý

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do ešusu vlijeme vodu a přivedeme k varu.

02.Jakmile se voda vaří, vložíme do ešusu pařáček, na který položíme rohlík, přiklopíme pokličkou a necháme napařovat.

03.Asi po pěti minutách je rohlík měkký, vyjmeme ho z pařáčku a položíme na prkénko. Vedle rohlíků položíme z obou stran klacík a přikryjeme druhým prkénkem. Zatížíme plechovkou piva, aby se rohlík dobře slisoval.

04.Slisovaný rohlík nakrájíme na kostičky, které budeme poté napichovat na háček, vložíme do sáčku a vyrazíme na ryby. Takto připravená nástraha se hodí na kapry, karasy, plotice nebo tlouště.

Rohlík můžete ochutit aromatickými bylinkami nebo česnekem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo