Kuchyně
Česká
Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Jak vyrobit domácí návnadu na ryby? Vyzkoušejte pařený rohlík podle Jakuba Vágnera.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do ešusu vlijeme vodu a přivedeme k varu.
02.Jakmile se voda vaří, vložíme do ešusu pařáček, na který položíme rohlík, přiklopíme pokličkou a necháme napařovat.
03.Asi po pěti minutách je rohlík měkký, vyjmeme ho z pařáčku a položíme na prkénko. Vedle rohlíků položíme z obou stran klacík a přikryjeme druhým prkénkem. Zatížíme plechovkou piva, aby se rohlík dobře slisoval.
04.Slisovaný rohlík nakrájíme na kostičky, které budeme poté napichovat na háček, vložíme do sáčku a vyrazíme na ryby. Takto připravená nástraha se hodí na kapry, karasy, plotice nebo tlouště.
Rohlík můžete ochutit aromatickými bylinkami nebo česnekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT