Jakub Vágner
Doba přípravy15 min.

Pařený rohlík

Jak vyrobit domácí návnadu na ryby? Vyzkoušejte pařený rohlík podle Jakuba Vágnera.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • rohlík, nejlépe dva dny starý
  • přenosný vařič
  • ešus
  • pařáček
  • 2 prkénka
  • mikrotenový sáček
  • nůž

POSTUP

1. Do ešusu vlijeme vodu a přivedeme k varu.

2. Jakmile se voda vaří, vložíme do ešusu pařáček, na který položíme rohlík, přiklopíme pokličkou a necháme napařovat.

3. Asi po pěti minutách je rohlík měkký, vyjmeme ho z pařáčku a položíme na prkénko. Vedle rohlíků položíme z obou stran klacík a přikryjeme druhým prkénkem. Zatížíme plechovkou piva, aby se rohlík dobře slisoval.

4. Slisovaný rohlík nakrájíme na kostičky, které budeme poté napichovat na háček, vložíme do sáčku a vyrazíme na ryby. Takto připravená nástraha se hodí na kapry, karasy, plotice nebo tlouště.

Tip: Rohlík můžete ochutit aromatickými bylinkami nebo česnekem. 


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.