Jak vyrobit domácí návnadu na ryby? Vyzkoušejte pařený rohlík podle Jakuba Vágnera.
Jak vyrobit domácí návnadu na ryby? Vyzkoušejte pařený rohlík podle Jakuba Vágnera.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do ešusu vlijeme vodu a přivedeme k varu.
2. Jakmile se voda vaří, vložíme do ešusu pařáček, na který položíme rohlík, přiklopíme pokličkou a necháme napařovat.
3. Asi po pěti minutách je rohlík měkký, vyjmeme ho z pařáčku a položíme na prkénko. Vedle rohlíků položíme z obou stran klacík a přikryjeme druhým prkénkem. Zatížíme plechovkou piva, aby se rohlík dobře slisoval.
4. Slisovaný rohlík nakrájíme na kostičky, které budeme poté napichovat na háček, vložíme do sáčku a vyrazíme na ryby. Takto připravená nástraha se hodí na kapry, karasy, plotice nebo tlouště.
Tip: Rohlík můžete ochutit aromatickými bylinkami nebo česnekem.