Omáčka aioli
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Omáčka aioli není v podstatě nic jiného než majonéza ochucená velkým množstvím česneku. Velice populární a oblíbená je ve středomořské, zvláště pak ve francouzské kuchyni. Omáčka aioli se nejlépe hodí k mořským plodům smaženým v těstíčku, podávat ji však můžete také k masům a zelenině. Podívejte se na náš trik a připravte si tuto jednoduchou omáčku spolu s Romanem Paulusem.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na přípravu omáčky aioli potřebujete: pasterizované žloutky, česnek, sůl, pepř, citronovou šťávu a olivový olej.

02.Žloutky dejte do vysoké nádoby, přidejte nasekaný česnek, osolte, opepřete, přilijte trochu citronové šťávy a rozmixujte. Za stálého mixování postupně přilévejte olivový olej. Na konec ještě dochuťte.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo