Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 715 kJ / 888 kcal
Bílkoviny
54,80 g
Tuky
49,10 g
Vláknina
4,40 g
Sůl
5,00 g
Sacharidy
54,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Dýni zbavíme semínek, oloupeme a nastrouháme. Z parmezánu vytvoříme několik hoblinek a zbytek nastrouháme.
02.V pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla, zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a následně přidáme strouhanou dýni. Krátce restujeme, podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a asi 5 minut dusíme.
03.K dušené dýni přidáme suchou rýži, osolíme, opepříme, dle chuti přidáme i chilli, orestujeme a postupně podle potřeby podléváme vývarem.
Jak připravit drůbeží vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Před podáváním, dokončíme 2 lžícemi studeného másla, strouhaným parmezánem a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
05.Kuřecí řízky očistíme, osolíme, opepříme a každý kousek zabalíme do šunky s lístky bazalky. Každou roládku upevníme špejlí.
06.Opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem zprudka ze všech stran a následně stáhneme plamen a pod pokličkou necháme dojít.
07.Z hotových roládek vytáhneme špejli a nakrájíme na plátky.
08.Do hlubokého talíře nandáme bohatou porci dýňového rizota, navrch položíme plátky kuřete pečeného v šunce a dozdobíme pološušenými rajčátky, hoblinkami parmezánu, několika kapkami olivového oleje a lístky čerstvé bazalky.
Jak připravit sušená rajčata se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT