Kuřecí ve schwarzwaldské šunce s dýňovým rizotem

play Přehrát video recept
Kuřecí ve schwarzwaldské šunce s dýňovým rizotem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Italská kuchyně má jednu nepopiratelnou výhodu – kromě toho, že skvěle chutná, je často i jednoduchá na přípravu. To je případ i výborného dýňového rizota, na který natočil video recept šéfkuchař Roman Paulus. Zjistíte, jak připravit základ, do kterého kromě jiného přijde i bílé víno a vývar, i to, že krémovosti rizotu nedodává smetana, ale správný typ rýže (arborio), máslo a parmezán. Na rizotu si můžete pochutnat jen tak, ale když k němu opečete i stehenní (nebo prsní) kuřecí řízky zabalené v bazalce a schwarzwaldské šunce, budete mít na stole rázem skvělý sváteční oběd.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 3 × lžíce másla Pilos                                                               
  • 1 × cibule
  • 1 × stroužek česneku
  • 350 g dýně Hokkaidó                                                           
  • 100 ml bílého suchého vína Soave
  • 200 g rýže arborio Italiamo
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • 600 ml drůbežího vývaru
  • 800 g kuřecích stehenních řízků XXL Řezníkova čerstvá porce
  • 8 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 8 × polosušených cherry rajčat

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 715 kJ / 888 kcal

Bílkoviny

54,80 g

Tuky

49,10 g

Vláknina

4,40 g

Sůl

5,00 g

Sacharidy

54,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Rizoto:

01.Dýni zbavíme semínek, oloupeme a nastrouháme. Z parmezánu vytvoříme několik hoblinek a zbytek nastrouháme.

02.V pánvi rozehřejeme olivový olej s jednou lžící másla, zarestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a následně přidáme strouhanou dýni. Krátce restujeme, podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a asi 5 minut dusíme.

03.K dušené dýni přidáme suchou rýži, osolíme, opepříme, dle chuti přidáme i chilli, orestujeme a postupně podle potřeby podléváme vývarem.

Jak připravit drůbeží vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Před podáváním, dokončíme 2 lžícemi studeného másla, strouhaným parmezánem a na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Kuře:

05.Kuřecí řízky očistíme, osolíme, opepříme a každý kousek zabalíme do šunky s lístky bazalky. Každou roládku upevníme špejlí.

06.Opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem zprudka ze všech stran a následně stáhneme plamen a pod pokličkou necháme dojít.

07.Z hotových roládek vytáhneme špejli a nakrájíme na plátky.

Servírování:

08.Do hlubokého talíře nandáme bohatou porci dýňového rizota, navrch položíme plátky kuřete pečeného v šunce a dozdobíme pološušenými rajčátky, hoblinkami parmezánu, několika kapkami olivového oleje a lístky čerstvé bazalky.

Jak připravit sušená rajčata se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo