Kuchyně
Indická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Kombinace několika národních kuchyní dokáže vykouzlit zajímavé chutě. Příkladem je i recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil návod na v Česku tolik oblíbený kuřecí řízek podávaný s rýží a zeleninovým kari. Ačkoliv se může zdát, že je tato kombinace poněkud zvláštní, zcela nepochybně si na ní pochutnáte. Naučíte se, jak připravit jednoduché zeleninové kari z kořenové zeleniny a hrášku (můžete ale přidat třeba i brokolici nebo květák) i jak usmažit perfektní řízek z kuřecích prsou na přepuštěném másle. Nakonec nezbývá nic jiného než vše podávat s kopečkem jasmínové rýže.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 404 kJ / 814 kcal
Bílkoviny
62,60 g
Tuky
19,60 g
Vláknina
7,30 g
Sůl
2,30 g
Sacharidy
91,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rýži uvaříme podle návodu.
02.V hrnci s rozehřátým přepuštěným máslem dozlatova orestujeme na proužky nakrájenou cibuli, kostičky mrkve a celeru.
03.Poté zaprášíme kari kořením, ochutíme cukrem, necháme zkaramelizovat a podlijeme vývarem. Na mírném plameni pomalu vaříme a mezitím si připravíme řízky.
04.Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu. Tedy nejprve v mouce, následně ve vajíčku, a nakonec ve strouhance.
05.Smažíme dozlatova v přepuštěném másle. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.
: Jak připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
06.Ke konci do omáčky vmícháme hrášek, sůl a škrob rozmíchaný v troše vody. Necháme krátce probublat.
07.Kuřecí řízky nakrájíme na proužky a servírujeme na velkém talíři s kari omáčkou a vařenou jasmínovou rýží.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT