Kuřecí řízek se zeleninovým kari a rýží

play Přehrát video recept
Kuřecí řízek se zeleninovým kari a rýží
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Indická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Kombinace několika národních kuchyní dokáže vykouzlit zajímavé chutě. Příkladem je i recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil návod na v Česku tolik oblíbený kuřecí řízek podávaný s rýží a zeleninovým kari. Ačkoliv se může zdát, že je tato kombinace poněkud zvláštní, zcela nepochybně si na ní pochutnáte. Naučíte se, jak připravit jednoduché zeleninové kari z kořenové zeleniny a hrášku (můžete ale přidat třeba i brokolici nebo květák) i jak usmažit perfektní řízek z kuřecích prsou na přepuštěném másle. Nakonec nezbývá nic jiného než vše podávat s kopečkem jasmínové rýže.


Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • přepuštěné máslo na smažení
  • 2 × cibule
  • 100 g mrkve
  • 100 × celeru
  • 3 × lžíce kari koření
  • 1 × lžička krystalového cukru Belbake
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 600 g kuřecích prsních nebo stehenních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 100 g hladké mouky Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 100 g strouhanky Belbake
  • 100 g mraženého hrášku Freshona
  • 1 × lžička bramborového škrobu Belbake
  • 1 × lžíce vody
  • 500 g vařené (asi 150 g syrové) jasmínové rýže Golden Sun

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 404 kJ / 814 kcal

Bílkoviny

62,60 g

Tuky

19,60 g

Vláknina

7,30 g

Sůl

2,30 g

Sacharidy

91,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rýži uvaříme podle návodu.

02.V hrnci s rozehřátým přepuštěným máslem dozlatova orestujeme na proužky nakrájenou cibuli, kostičky mrkve a celeru.

03.Poté zaprášíme kari kořením, ochutíme cukrem, necháme zkaramelizovat a podlijeme vývarem. Na mírném plameni pomalu vaříme a mezitím si připravíme řízky.

04.Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v trojobalu. Tedy nejprve v mouce, následně ve vajíčku, a nakonec ve strouhance. 

05.Smažíme dozlatova v přepuštěném másle. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.

: Jak připravit domácí přepuštěné máslo se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

06.Ke konci do omáčky vmícháme hrášek, sůl a škrob rozmíchaný v troše vody. Necháme krátce probublat.

07.Kuřecí řízky nakrájíme na proužky a servírujeme na velkém talíři s kari omáčkou a vařenou jasmínovou rýží.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo