Konfitovaný králík s cizrnou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

6 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na konfitovaného králíka s cizrnovým ragú a chlebovými chipsy. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Králík

  • 1 × čerstvý králík kuchaný, v celku, bez hlavy
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × citron (kůra)
  • listová petržel
  • 2 × stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej Primadonna

Cizrna

  • 100 g cizrny Arax
  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 250 ml vývaru z králíka
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × starší bagetka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 334 kJ / 797 kcal

Bílkoviny

72,40 g

Tuky

38,30 g

Vláknina

4,80 g

Sůl

2,24 g

Sacharidy

29,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Králík

01.Králíka naporcujeme a hřbet a stehna poté vykostíme.

02.Tip: Naporcovat a vykostit králíka se naučíte v Kulinářské akademii.

03.Z ořezů a kostí připravíme králičí vývar. Vykostěný hřbet a stehna osolíme, opepříme a posypeme trochou nastrouhané citronové kůry a nasekané listové petržele. Maso zarolujeme, svážeme provázkem a necháme 2 – 3 hodiny odpočívat. Poté vložíme do zapékací mísy, přidáme 2 stroužky česneku nakrájené na plátky a zalijeme olivovým olejem tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 110 °C a konfitujeme 2 – 3 hodiny doměkka. Z hotového masa odstraníme provázek a naporcujeme.

Cizrna

04.Cizrnu uvaříme doměkka. Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené najemno orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, přidáme kořenovou zeleninu a řapíkatý celer nakrájené na větší kusy. Podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme asi 6 minut doměkka. Přidáme vařenou cizrnu, nastrouhanou citronovou kůru a nasekanou listovou petržel, dochutíme solí a pepřem a zjemníme máslem.

Chlebové chipsy

05.Bagetku nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na plech s pečicím papírem, můžeme posypat nasekanou listovou petrželí a usušíme v troubě.

06.Tip: Jak na přípravu chlebových chipsů, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Servírování

07.Cizrnové ragú servírujeme do hlubšího talíře, přidáme kousek králičího hřbetu i stehna  ozdobíme chlebovými chipsy a listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo