Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
6 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na konfitovaného králíka s cizrnovým ragú a chlebovými chipsy. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 334 kJ / 797 kcal
Bílkoviny
72,40 g
Tuky
38,30 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
2,24 g
Sacharidy
29,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Králíka naporcujeme a hřbet a stehna poté vykostíme.
02.Tip: Naporcovat a vykostit králíka se naučíte v Kulinářské akademii.
03.Z ořezů a kostí připravíme králičí vývar. Vykostěný hřbet a stehna osolíme, opepříme a posypeme trochou nastrouhané citronové kůry a nasekané listové petržele. Maso zarolujeme, svážeme provázkem a necháme 2 – 3 hodiny odpočívat. Poté vložíme do zapékací mísy, přidáme 2 stroužky česneku nakrájené na plátky a zalijeme olivovým olejem tak, aby bylo maso ponořené. Přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 110 °C a konfitujeme 2 – 3 hodiny doměkka. Z hotového masa odstraníme provázek a naporcujeme.
04.Cizrnu uvaříme doměkka. Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájené najemno orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, přidáme kořenovou zeleninu a řapíkatý celer nakrájené na větší kusy. Podlijeme vývarem, přiklopíme a dusíme asi 6 minut doměkka. Přidáme vařenou cizrnu, nastrouhanou citronovou kůru a nasekanou listovou petržel, dochutíme solí a pepřem a zjemníme máslem.
05.Bagetku nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na plech s pečicím papírem, můžeme posypat nasekanou listovou petrželí a usušíme v troubě.
06.Tip: Jak na přípravu chlebových chipsů, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
07.Cizrnové ragú servírujeme do hlubšího talíře, přidáme kousek králičího hřbetu i stehna ozdobíme chlebovými chipsy a listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT