Karamelová šlehačka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Co nesmí chybět ve větrníku? Karamelová šlehačka! Jak ji připravit, abyste si pochutnali jako v cukrárně, vám poradí Mirka van Gils Slavíková.


Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 100 g cukr krupice
  • 20 g med
  • 350 g smetana ke šlehání (33 % tuku)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

546 kJ / 131 kcal

Bílkoviny

0,60 g

Tuky

9,60 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,02 g

Sacharidy

10,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cukr s medem vložíme do hrnce a necháme zkaramelizovat. Neustále mícháme, aby se cukr nespálil.

Od karamelu nikdy neodcházíme, hlídáme, až zhnědne.

02.Jakmile je karamel hnědý tak, jak požadujeme, zalijeme ho horkou smetanou. Provaříme, až je karamel rozpuštěný.

Studená smetana je nebezpečná, když ji nalijeme do karamelu, může vyprsknout. 

03.Provařený karamel přelijeme přes sítko do misky a necháme vychladnout. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme odpočívat přes noc v lednici. 

04.Druhý den karamelovou šlehačku vyšleháme. 

05.Karamelovou šlehačku využijeme především do větrníků, které plníme pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo