Kuchyně
Asijská
Obtížnost
Začátečník
Nedaří se vám osvojit si techniku držení hůlek? Náš expert Lukáš Želechovský vám krok za krokem ukáže, jak jíst správně hůlkami. Užijte si asijskou kuchyni bez starostí!
01.V asijské kuchyni si konzumaci jídla bez hůlek snad ani nelze představit. Pro nás, kteří jsme vyrostli s příborem, může být používání hůlek trochu oříšek, v zásadě se ale nejedná o nic složitého, stačí trochu trénovat.
02.Začněte u větších kousků, například se zázvorem, a postupujte přes oříšky, luštěniny k menším potravinám.
03.A jak se pozná mistr tohoto oboru? Dokáže hůlkami zvednout minci.
04.Jednu hůlku uchopíme mezi prostředníček a palec a druhou hůlku sevřeme palcem a ukazováčkem.
05.Pokud ještě nemáte natrénováno a chcete si jídlo vychutnat teplé, vyzkoušejte jednoduchý trik. Hůlky obalte gumičkou a mezi hůlky vložte srolovaný papírek, čímž si zjednodušíte manipulaci a půjde vám to mnohem lépe.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT