Kuchyně
Francouzská
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Profesionál
Fondán je dezert, který milují všichni fanoušci čokolády. Jemné nadýchané těsto v sobě skrývá tekutý vnitřek, proto také bývá nazývané lávou. Fondán vytažený přímo z trouby skvěle chutná s oblíbenou zmrzlinou a čerstvým lesním ovocem. Tento dezert ovšem není úplně hračka, avšak budete-li pozorně sledovat video a řídit se radami Romana Pauluse, určitě bude vaše snaha korunována úspěchem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
11 448 kJ / 2 737 kcal
Bílkoviny
40,10 g
Tuky
170,20 g
Vláknina
16,50 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
262,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.K rozpuštěné čokoládě přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, mouku, důkladně promícháme a necháme alespoň 15 minut odležet.
02.Cukrářské kroužky položíme na plech s pečicím papírem a proužkem pečicího papíru je ještě vyložíme. Hmotu přendáme do cukrářského sáčku, naplníme do ¾ výšky kroužku a vložíme ztuhnout do lednice. Předtím, než je vložíme do trouby, musí být úplně studené. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 7 - 8 minut podle velikosti kroužku. Prostředek fondánu musí zůstat tekutý, jen tak je správně upečen. Podáváme s mraženými višněmi a vanilkovou zmrzlinou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT