Čokoládový fondán
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Fondán je dezert, který milují všichni fanoušci čokolády. Jemné nadýchané těsto v sobě skrývá tekutý vnitřek, proto také bývá nazývané lávou. Fondán vytažený přímo z trouby skvěle chutná s oblíbenou zmrzlinou a čerstvým lesním ovocem. Tento dezert ovšem není úplně hračka, avšak budete-li pozorně sledovat video a řídit se radami Romana Pauluse, určitě bude vaše snaha korunována úspěchem.

Tagy

Sváteční moučníky

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Čokoládový fondán

  • 200 g čokolády na vaření
  • 2 × lžíce hladké mouky
  • 4 × vejce „M“
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • mražené višně na servírování
  • vanilková zmrzlina na servírování

Orientační nutriční hodnoty

Energie

11 448 kJ / 2 737 kcal

Bílkoviny

40,10 g

Tuky

170,20 g

Vláknina

16,50 g

Sůl

0,80 g

Sacharidy

262,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.K rozpuštěné čokoládě přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, mouku, důkladně promícháme a necháme alespoň 15 minut odležet.

02.Cukrářské kroužky položíme na plech s pečicím papírem a proužkem pečicího papíru je ještě vyložíme. Hmotu přendáme do cukrářského sáčku, naplníme do ¾ výšky kroužku a vložíme ztuhnout do lednice. Předtím, než je vložíme do trouby, musí být úplně studené. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 7 - 8 minut podle velikosti kroužku. Prostředek fondánu musí zůstat tekutý, jen tak je správně upečen. Podáváme s mraženými višněmi a vanilkovou zmrzlinou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo