Celerová pěna
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Celer používáme nejčastěji do vývaru či svíčkové. Věděli jste však, že z celeru můžete připravit opravdu exkluzivní předkrm? Roman Paulus Vám v dalším z videí Kulinářské akademie Lidlu ukáže, jak připravit úchvatnou celerovou pěnu. Podává ji pomocí šlehačkové lahve. Jste zvědaví? Podívejte se na video.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Celerová pěna

  • rostlinný olej
  • 2 × šalotky
  • 200 g celeru
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml bílého portského vína
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 125 ml smetany
  • 1 g xanthanu (špetka)
  • 100 g vařeného kuřecího masa (obrané z kostí z vývaru)
  • 80 g jablka
  • lahůdková cibulka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 332 kJ / 796 kcal

Bílkoviny

37,70 g

Tuky

50,40 g

Vláknina

7,50 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

36,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme 1 nadrobno nakrájenou šalotku a 100 g na kostičky nakrájeného celeru, osolte a opepřete. Podlijeme vínem, necháme krátce povařit, přilijeme vývar a vaříme doměkka (10 – 15 minut). Přilijeme smetanu, přidáme xanthan, rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes sítko. Hotovou pěnu naplníme do šlehačkové láhve a uzavřeme. Na přípravu této pěny potřebujete 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.

02.Mezitím připravíme vložku. V rozehřáté pánvi orestujeme zbylou šalotku nakrájenou najemno a celer na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájené kuřecí maso, jablko nakrájené na kostičky a nakrájenou jarní cibulku.

03.Do skleničky na martini dáme připravenou směs z masa a celeru a opatrně zastříkneme celerovou pěnou ze šlehačkové láhve.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo