Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Sklenice si před nakládáním vyvařte ve vroucí vodě po dobu pár minut, aby byly opravdu čisté. Vybrané suroviny vyskládejte do sklenice, zalejte octem a nechte alespoň 14 dní macerovat na teplém místě. Nejpozději po třech týdnech ocet vyceďte a tekutinu skladujte v čistých lahvičkách ve spíži.
Malinový ocet se výborně hodí jako dresink do salátů.
Bezinkový ocet se tradičně používá na obklady na horečku a bolavé klouby v poměru 1:3 (ocet:voda).
Estragonový ocet je velmi vhodný pro výrobu Béarnské omáčky.
Rozmarýnový ocet je výborný ke grilované zelenině nebo na saláty podávané při grilování.