Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Jak si poradit s kombinací masa a ovoce? Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na vepřové maso s broskvemi, ořechy a mozzarellou.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 038 kJ / 726 kcal
Bílkoviny
42,30 g
Tuky
43,10 g
Vláknina
6,70 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
42,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Batáty důkladně omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přendáme na plech a přidáme přepůlené stroužky česneku a čerstvý tymián. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut.
02.Omyté a osušené vepřové řízky zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme a opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova (z každé strany asi 3 minuty). Mezitím nakrájíme broskve na plátky, přidáme do pánve k masu, chvíli opékáme a přidáme 1,5 lžíce másla. Na opečenou stranu masa poklademe broskve, plátky mozzarelly a posypeme nasekanými para ořechy. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přikryjeme pokličkou, stáhneme z ohně a necháme 5 minut dojít.
03.Maso vyndáme na talíř, do výpeku v pánvi přidáme zbylé máslo a necháme přejít varem.
04.Omytou a osušenou rukolu osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a olivovým olejem a zlehka promícháme.
05.Na talíř naservírujeme upečené batáty, rukolový salát a plátek masa, který přelijeme omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT