Sushi rolka s lososem a čerstvým sýrem

play Přehrát video recept
Sushi rolka s lososem a čerstvým sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Sushi není žádná věda, o tom vás přesvědčí náš specialista na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský. Ukáže vám, jak připravit luxusní sushi s lososem a krémovým sýrem.


Tagy

Asie s Lukášem

Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Ochucený ocet SUSHI SU:

  • 55 g ýžový ocet Vitasia
  • 33 g cukr krystal Belbake
  • 4 g sůl Kania

Sushi rýže:

  • 250 g sushi rýže Vitasia
  • 80 g ochucený ocet SUSHI SU
  • 240 g voda

Sushi (na 4 rolky):

  • 2 × nori řasa Vitasia
  • 480 g uvařená sushi rýže
  • 120 g sýr Palouček Pilos
  • 20 g pažitka
  • 360 g čerstvý losos
  • 100 g nakládaný zázvor Vitasia
  • 20 g wasabi Vitasia
  • na servírování sójová omáčka Vitasia Japan

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 227 kJ / 533 kcal

Bílkoviny

25,50 g

Tuky

18,50 g

Vláknina

2,20 g

Sůl

2,35 g

Sacharidy

64,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Ochucený ocet SUSHI SU:

01.Rýžový ocet, cukr a sůl mícháme, až se cukr a sůl rozpustí.

Chcete-li si ušetřit práci, můžete ocet lehce zahřát, cukr se solí se rozpustí rychleji.

02.Sushi rýže:

02.Sushi rýži nejprve musíme zbavit přebytečného škrobu a nečistot. Důkladně ji propíráme v tekoucí studené vodě, dokud není voda průzračná. Necháme okapat a přendáme do rýžovaru. K rýži nalijeme odměřené množství vody, rýžovar přepneme do polohy COOK a vaříme.

03.Jakmile rýžovar přepne do polohy WARM, počkáme asi 15 minut. Poté rýži přendáme do mísy, ochutíme připraveným octem a důkladně promícháme. Necháme chladnout při pokojové teplotě a pravidelně obracíme.

Sushi:

04.Bambusovou rohožku obalíme do potravinářské fólie. 

05.Nori řasu rozpůlíme a položíme lesklou stranou na bambusovou rohožku. Na hrubou stranu, která je nahoru, rozprostřeme vlhkýma rukama uvařenou sushi rýži a rovnoměrně rozetřeme po celé ploše řasy. Poté řasu převrátíme rýží dolů. 

06.Na střed řasy rozetřeme krémový sýr, poklademe celé stonky pažitky a hranolky čerstvého lososa (asi 60 g do jedné rolky) a rolku zabalíme a utáhneme.

07.Lososa nakrájíme na tenké plátky (asi 30 g na jednu rolku), poklademe na vrch rolky a pomocí bambusové rohožky přitiskneme. Flambovací pistolí rolku opálíme, na povrchu by se měly objevit zčernalé kousky, losos však musí zůstat syrový. 

08.Rolku nakrájíme na 8 kousků a podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi a sójovou omáčkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo