Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Pokročilý
Sushi není žádná věda, o tom vás přesvědčí náš specialista na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský. Ukáže vám, jak připravit luxusní sushi s lososem a krémovým sýrem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 227 kJ / 533 kcal
Bílkoviny
25,50 g
Tuky
18,50 g
Vláknina
2,20 g
Sůl
2,35 g
Sacharidy
64,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rýžový ocet, cukr a sůl mícháme, až se cukr a sůl rozpustí.
Chcete-li si ušetřit práci, můžete ocet lehce zahřát, cukr se solí se rozpustí rychleji.
02.Sushi rýže:
02.Sushi rýži nejprve musíme zbavit přebytečného škrobu a nečistot. Důkladně ji propíráme v tekoucí studené vodě, dokud není voda průzračná. Necháme okapat a přendáme do rýžovaru. K rýži nalijeme odměřené množství vody, rýžovar přepneme do polohy COOK a vaříme.
03.Jakmile rýžovar přepne do polohy WARM, počkáme asi 15 minut. Poté rýži přendáme do mísy, ochutíme připraveným octem a důkladně promícháme. Necháme chladnout při pokojové teplotě a pravidelně obracíme.
04.Bambusovou rohožku obalíme do potravinářské fólie.
05.Nori řasu rozpůlíme a položíme lesklou stranou na bambusovou rohožku. Na hrubou stranu, která je nahoru, rozprostřeme vlhkýma rukama uvařenou sushi rýži a rovnoměrně rozetřeme po celé ploše řasy. Poté řasu převrátíme rýží dolů.
06.Na střed řasy rozetřeme krémový sýr, poklademe celé stonky pažitky a hranolky čerstvého lososa (asi 60 g do jedné rolky) a rolku zabalíme a utáhneme.
07.Lososa nakrájíme na tenké plátky (asi 30 g na jednu rolku), poklademe na vrch rolky a pomocí bambusové rohožky přitiskneme. Flambovací pistolí rolku opálíme, na povrchu by se měly objevit zčernalé kousky, losos však musí zůstat syrový.
08.Rolku nakrájíme na 8 kousků a podáváme s nakládaným zázvorem, wasabi a sójovou omáčkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT