Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Nevíte si rady s podzimním jídelníčkem? Roman Paulus je tu s řešením. K obědu si připravte vepřovou panenku s houbami a lahodnými gratinovanými brambory.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 662 kJ / 875 kcal
Bílkoviny
50,80 g
Tuky
56,70 g
Vláknina
4,80 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
26,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Panenku z obou stran osolíme a opepříme. V rozehřáté pánvi necháme rozpustit sádlo a panenku opečeme ze všech stran. Do pánve přidáme několik větviček tymiánu.
Panenku můžete ochutit také rozmarýnem nebo šalvějí.
02.Opečenou panenku přendáme i s výpekem a bylinkami do zapékací mísy a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C 8–10 minut na program horkovzduch. Po upečení vyndáme z trouby, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a necháme asi 10 minut odpočinout. Před podáváním nakrájíme panenku na plátky.
03.Do rozehřáté pánve nalijeme trochu oleje, přidáme máslo a necháme zpěnit. Přidáme houby nakrájené na větší kusy, osolíme, opepříme a opečeme.
400 g čerstvých hub můžete nahradit 100 g sušených.
04.K opečeným houbám přidáme cibuli nakrájenou na nudličky a ještě chvíli restujeme. Přidáme pár lístečků čerstvého tymiánu a podlijeme brandy.
Po podlití brandy můžete houby oflambovat.
05.Přilijeme smetanu a svaříme na potřebnou hustotu.
06.Do hotového ragú přidáme nasekanou pažitku, přilijeme výpek z mísy, ve které odpočívala panenka, a zamícháme.
Do tohoto receptu se skvěle hodí také lesní houby.
07.Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
08.Do hrnce vlijeme smetanu, osolíme, přidáme nasekaný tymián a prolisovaný česnek a promícháme. Do vroucí smetany vložíme brambory a vaříme několik minut.
09.Přendáme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35–40 minut (ze začátku lze péct pod pokličkou nebo alobalem).
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT