Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Chuťovka nebo hlavní chod? Tento recept Kuchyně Lidlu se sýrem Brie, ořechy a hroznovým vínem můžete podávat jakkoli.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 578 kJ / 855 kcal
Bílkoviny
39,30 g
Tuky
40,50 g
Vláknina
4,10 g
Sůl
4,00 g
Sacharidy
85,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na pánev nasypeme třtinový cukr. Když zkaramelizuje, přidáme bobule hroznového vína rozkrojené na poloviny a krátce opečeme, aby hrozno trochu změklo. Přilijeme balsamico, které necháme zredukovat. Ze sýra opatrně odstraníme kůrku na vrchní straně a vložíme jej touto stranou nahoru do pekáče vyloženého alobalem. Na odkrytou část sýra navrstvíme nasekané ořechy a trošku čerstvého tymiánu. Navrch položíme opečené hroznové víno a dáme asi na 5 minut zapéct pod gril do trouby rozehřáté na 250 °C, aby se sýr rozpustil.
02.Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme na grilovací pánvi s trochou olivového oleje z obou stran dozlatova.
03.Na bagetky natřeme změklý sýr a ozdobíme opečeným hroznovým vínem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT