Sriracha glazé
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Milujete pálivá jídla? Sriracha glazé dodá vašim pokrmům tu správnou ostrou chuť. Připravte si ji podle receptu našeho odborníka na asijskou kuchyni Lukáše Želechovského.

Tagy

Asie s Lukášem

Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 113 g med
  • 16 ml limetková šťáva
  • 30 g rýžový ocet
  • 30 g sójová omáčka
  • 39 g sriracha omáčka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

429 kJ / 103 kcal

Bílkoviny

0,90 g

Tuky

0,10 g

Vláknina

0,40 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

26,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do mísy vložíme med, limetkovou šťávu, rýžový ocet a sójovou omáčku a dobře promícháme. Med se musí rozpustit.

02.Přidáme omáčku sriracha, důkladně promícháme a necháme vychladit.

03.Sriracha glazé je ideální omáčka ke grilovaným masům – výborně se hodí na vepřové, hovězí i kuřecí maso. Skvěle funguje také jako dochucení trhaného masa (pulled pork, pulled chicken), kterému dodá pálivě sladkou chuť a lesklou glazuru.

04.Skvěle ochutí také smažená kuřecí křídla obalená ve strouhance. Kuřecí křídla ihned po vytažení z oleje promícháme se sriracha glazé. Výsledkem jsou perfektně obalená křídla – šťavnatá uvnitř, křupavá na povrchu, s intenzivní chutí, která kombinuje sladkost a pálivost. Podáváme posypaná sezamem.

Jak usmažit křidélka, se dozvíte ve videu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo