Letní závitky s hovězím masem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Asijské letní závitky jsou vděčným pokrmem. Náš specialista na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský vám ukáže variantu s hovězím masem, které připravíte i u grilu.


Tagy

Asie s Lukášem

Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 340 g steak z nízkého roštěnce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 8 ks rýžový papír Vitasia
  • 48 g římský salát
  • 20 g lahůdková cibulka
  • 8 g koriandr
  • 36 g mrkev
  • 140 g avokádo
  • 160 g sladkokyselý dresink k letním závitkům

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 613 kJ / 386 kcal

Bílkoviny

22,70 g

Tuky

15,70 g

Vláknina

3,40 g

Sůl

1,74 g

Sacharidy

40,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso osušíme kuchyňskou utěrkou a necháme chvíli při pokojové teplotě. Bohatě osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v grilu nebo rozpálené pánvi. 

Doporučujeme propéct na medium rare.

02.Upečené maso dáme stranou odpočinout. Poté nakrájíme na silnější plátky.

03.Mezitím připravíme zeleninu. Římský salát rozebereme na jednotlivé listy a vyřízneme tvrdou část. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a mrkev na drobné nudličky (julienne). Červené zelí nakrájíme též na nudličky, které namočíme do studené vody. Avokádo rozkrojíme napůl, vyjmeme pecku, zbavíme slupky a nakrájíme na širší plátky.

04.Na 1 rolku potřebujeme 2 kusy rýžového papíru, které namočíme ve studené vodě, položíme na vlhkou utěrku a přiklopíme druhou navlhčenou utěrkou.

05.Na změklý rýžový papír klademe postupně připravenou zeleninu a maso, nejprve listy římského salátu, poté lahůdkovou cibulku, koriandr, mrkev, plátky masa a avokádo a zabalíme. Při balení se snažíme rolku lehce utahovat.

06.Rolku nakrájíme navlhčeným nožem na 6 kusů a podáváme se sladkokyselým dresinkem. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo