 
  Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Asijské letní závitky jsou vděčným pokrmem. Náš specialista na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský vám ukáže variantu s hovězím masem, které připravíte i u grilu.
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
1 613 kJ / 386 kcal
Bílkoviny
22,70 g
Tuky
15,70 g
Vláknina
3,40 g
Sůl
1,74 g
Sacharidy
40,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso osušíme kuchyňskou utěrkou a necháme chvíli při pokojové teplotě. Bohatě osolíme a opepříme z obou stran a opečeme v grilu nebo rozpálené pánvi.
 Doporučujeme propéct na medium rare.
02.Upečené maso dáme stranou odpočinout. Poté nakrájíme na silnější plátky.
03.Mezitím připravíme zeleninu. Římský salát rozebereme na jednotlivé listy a vyřízneme tvrdou část. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno a mrkev na drobné nudličky (julienne). Červené zelí nakrájíme též na nudličky, které namočíme do studené vody. Avokádo rozkrojíme napůl, vyjmeme pecku, zbavíme slupky a nakrájíme na širší plátky.
04.Na 1 rolku potřebujeme 2 kusy rýžového papíru, které namočíme ve studené vodě, položíme na vlhkou utěrku a přiklopíme druhou navlhčenou utěrkou.
05.Na změklý rýžový papír klademe postupně připravenou zeleninu a maso, nejprve listy římského salátu, poté lahůdkovou cibulku, koriandr, mrkev, plátky masa a avokádo a zabalíme. Při balení se snažíme rolku lehce utahovat.
06.Rolku nakrájíme navlhčeným nožem na 6 kusů a podáváme se sladkokyselým dresinkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT