Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Začátečník
Ikonická omáčka sriracha dokáže jídlo přiostřit, slouží také jako základ pro další omáčky. Náš odborník na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský vás naučí sriracha–arašídovou majonézu.
Energie
757 kJ / 184 kcal
Bílkoviny
1,50 g
Tuky
18,30 g
Vláknina
0,40 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
3,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V míse smícháme majonézu, arašídové máslo, ochutíme rýžovým octem a javorovým sirupem, přidáme omáčku sriracha a dobře promícháme do hladké krémové konzistence.
Znáte sriracha omáčku? Původně pochází z Thajska, konkrétně z města Si Racha, podle kterého nese jméno. Do celosvětového povědomí se ale dostala díky vietnamskému imigrantovi Davidu Tranovi, který po přestěhování do Kalifornie založil dnes již ikonickou značku. Sriracha omáčka se vyrábí z červených chilli papriček, octa, česneku, soli a cukru a poté se nechá krátce zfermentovat.
02.Majonézu necháme ideálně 15–30 minut odležet.
03.Podáváme se smaženými jídly, například krevetami, dále pak jako dip k hranolkům nebo zelenině, do sendvičů, burgerů či bao bulek nebo jako omáčku do asijských bowlů.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT