Sriracha–arašídová majonéza
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ikonická omáčka sriracha dokáže jídlo přiostřit, slouží také jako základ pro další omáčky. Náš odborník na asijskou kuchyni Lukáš Želechovský vás naučí sriracha–arašídovou majonézu.


Tagy

Asie s Lukášem

Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 80 g majonéza
  • 20 g arašídové máslo smooth
  • 10 g rýžový ocet
  • 10 g javorový sirup
  • 15 g sriracha omáčka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

757 kJ / 184 kcal

Bílkoviny

1,50 g

Tuky

18,30 g

Vláknina

0,40 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

3,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V míse smícháme majonézu, arašídové máslo, ochutíme rýžovým octem a javorovým sirupem, přidáme omáčku sriracha a dobře promícháme do hladké krémové konzistence.

Znáte sriracha omáčku? Původně pochází z Thajska, konkrétně z města Si Racha, podle kterého nese jméno. Do celosvětového povědomí se ale dostala díky vietnamskému imigrantovi Davidu Tranovi, který po přestěhování do Kalifornie založil dnes již ikonickou značku. Sriracha omáčka se vyrábí z červených chilli papriček, octa, česneku, soli a cukru a poté se nechá krátce zfermentovat.

02.Majonézu necháme ideálně 15–30 minut odležet.

03.Podáváme se smaženými jídly, například krevetami, dále pak jako dip k hranolkům nebo zelenině, do sendvičů, burgerů či bao bulek nebo jako omáčku do asijských bowlů.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo