Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
3 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Kysané zelí výborně chutná, ale také obsahuje spoustu vitaminů, a tak se skvěle hodí v zimě, když potřebujete alespoň trochu posílit svou imunitu. Šéfkuchař Roman Paulus z něj tentokrát připravuje bílou zelňačku, do které kromě samotného zelí patří i papriková klobása, vepřový vývar a kousky ovaru. Zjistíte mimo jiné i to, jakým kořením zelňačku ochutit, jak ji správně zahustit i proč byste brambory měli uvařit zvlášť a přidat až na samotný konec.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
10 359 kJ / 2 476 kcal
Bílkoviny
121,70 g
Tuky
216,20 g
Vláknina
3,40 g
Sůl
6,10 g
Sacharidy
17,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z boku, kolena a ocásku uvaříme vývar. Z kolene obereme libové maso, které poté přidáme do polévky.
Jak uvařit vepřový vývar, se dozvíte v Kulinářské akademii zde.
02.V rozehřátém hrnci necháme rozpustit sádlo a orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nadrobno. Po chvíli přidáme klobásu nakrájenou na půlkolečka, kmín a bobkový list.
Koření zarestujte se základem, více se rozvoní.
03.Přidáme mletou papriku, podlijeme připraveným vývarem, přidáme kysané zelí, opepříme, osolíme a vaříme doměkka. Mouku rozmícháme ve smetaně, až vznikne hladké těstíčko, zahustíme jím polévku a necháme provářet alespoň 15-20 minut.
04.Přidáme obrané maso z kolene, které ještě pokrájíme na menší kousky, a vařené brambory nakrájené na menší kostky.
Brambory vařte odděleně, v kyselém zelí se dobře neuvaří.
05.Podáváme do hlubšího talíře posypané nasekanou listovou petrželí, nejlépe s krajícem žitného chleba.
Pokud dáváte přednost domácímu chlebu, upečte si žitný chléb podle Kulinářské akademie. Recept najdete zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT