Skořicové cukroví slepované likérovým krémem

play Přehrát video recept
Skořicové cukroví slepované likérovým krémem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Chcete vyzkoušet nějaké nové a originální cukroví? Šéfkuchař Roman Paulus připravil video návod na vláčné skořicové sušenky z lineckého těsta (protože jak známo, bez skořice nejsou Vánoce). Linecké těsto je snadnější, než se může zdát. Roman Paulus k tomu navíc zná trik, jak ho jednoduše vyválet na tenký plát bez námahy a bez otravného přilepování na váleček. V receptu se také dozvíte, jak správně plnit sušenky máslovo-bílkovým krémem s likérem a jak je namáčet v čokoládě, abyste u toho nenadělali příliš nepořádku.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g hladké mouky + na podsypání
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 1 × vejce „M“
  • 2 × lžička mleté skořice
  • základní bílkovo-máslový krém
  • 4 × lžíce likéru Baileys
  • čokoládová poleva
  • vlašské ořechy na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

13 479 kJ / 3 222 kcal

Bílkoviny

41,30 g

Tuky

178,80 g

Vláknina

10,80 g

Sůl

3,70 g

Sacharidy

349,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mouku, cukr, studené máslo, vejce a skořici zpracujeme v hladké těsto nejprve v robotu a poté dopracujeme ručně. Vytvarujeme cihličku, kterou zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc odpočinout v lednici.

02.Ztuhlé těsto mezi dvěma listy pečicího papíru vyválíme na zhruba 4 mm tlustý plát a vykrájíme požadované tvary, které pokládáme na plech pokrytý pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 7–10 minut.

03.Mezitím připravíme základní bílkovo-máslový krém podle triku Kulinářské akademie Lidlu a podle chuti vmícháme likér.

04.Dva vychladlé kusy cukroví k sobě přilepíme krémem, necháme zatuhnout alespoň 30 minut v lednici. Poté cukroví namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme mletými vlašskými ořechy.

Jak připravit čokoládovou polevu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo