Základní bílkovo-máslový krém
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máslový krém s ušlehanými bílky patří mezi naprosté cukrářské základy, díky kterým se můžete pouštět do spousty dortů, rolád nebo i několika druhů vánočního cukroví. Šéfkuchař Roman Paulus přichystal snadný a přehledný návod, jak máslovo-bílkový krém připravit. Kromě toho se dozvíte i to, jak jednoduše připravit cukrový rozvar. Krém pak můžete nechat čistý, nebo do něj podle chuti přimíchat kakao, karamel, skořici nebo třeba vaječný likér.

Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 50 g vody
  • 120 g krystalového cukru
  • 120 g bílků
  • 300 g másla

Orientační nutriční hodnoty

Energie

11 206 kJ / 2 678 kcal

Bílkoviny

15,80 g

Tuky

243,50 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

5,60 g

Sacharidy

121,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vodu svaříme s 60 g cukru na rozvar. Vyšleháme změklé máslo a 60 g cukru do pěny. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a postupně vmícháme teplý rozvar.

02.Nakonec ručně promícháme bílkovou a máslovou hmotu a takto připravený základní krém můžeme ochutit nebo rovnou použít.

Ochucené varianty základního krému:

  • Pařížský – přidáme 2-3 lžíce holandského kakaa
  • Likérový – přidáme Baileys podle chuti
  • Karamelový – přidáme 50 g karamelového kondenzovaného mléka
  • Skořicový – přidáme 1 lžičku skořice

03.Zkusit můžete i další oblíbené příchutě jako kávový, ořechový, chilli nebo krém s vaječným likérem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo