Ponzu omáčka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

10 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Slyšeli jste už o ponzu omáčce? Skvělá sladkokyselá omáčka plná asijských chutí se hodí podle experta na asijskou kuchyní Lukáše Želechovského třeba k tataki.


Tagy

Asie s Lukášem

Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 ml sójová omáčka Vitasia Japan
  • 50 ml mirin Vitasia Japan
  • 25 ml rýžový ocet Vitasia Japan
  • 25 g čerstvá pomerančová šťáva
  • 25 ml yuzu šťáva
  • 0,5 × pomeranč
  • 4 g wakame řasa Vitasia Japan

Orientační nutriční hodnoty

Energie

104 kJ / 25 kcal

Bílkoviny

1,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,40 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

4,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do mísy vlijeme sójovou omáčku, mirin, rýžový ocet, pomerančovou a yuzu šťávu, přidáme pomeranč nakrájený na plátky a řasu wakame a promícháme.

02.Základ omáčky necháme marinovat v lednici 12–24 h, aby se proležely všechny chutě. 

03.Druhý den omáčku přecedíme.

04.Uchováváme v lednici, spotřebujeme do 7 dní.

05.Omáčku ponzu používáme jako dresink do salátů nebo do tataki. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo