Kuchyně
Asijská
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
10 min.
Obtížnost
Začátečník
Slyšeli jste už o ponzu omáčce? Skvělá sladkokyselá omáčka plná asijských chutí se hodí podle experta na asijskou kuchyní Lukáše Želechovského třeba k tataki.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
104 kJ / 25 kcal
Bílkoviny
1,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,40 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
4,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy vlijeme sójovou omáčku, mirin, rýžový ocet, pomerančovou a yuzu šťávu, přidáme pomeranč nakrájený na plátky a řasu wakame a promícháme.
02.Základ omáčky necháme marinovat v lednici 12–24 h, aby se proležely všechny chutě.
03.Druhý den omáčku přecedíme.
04.Uchováváme v lednici, spotřebujeme do 7 dní.
05.Omáčku ponzu používáme jako dresink do salátů nebo do tataki.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT