Plněný krůtí řízek
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte jednoduchý recept Romana Pauluse na plněný krůtí řízek. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g krůtích prsou v celku Čerstvá porce
  • 120 g ementálu Milbona
  • 11 × lístků bazalky
  • 6 × plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 × hladké mouky (na obalování)
  • 2 × vejce
  • 100 g strouhanky Castello
  • 200 ml přepuštěného másla
  • 16 × malých brambor
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 2 × lžíce vody
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • 4 × hrst rukoly
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 755 kJ / 898 kcal

Bílkoviny

62,90 g

Tuky

37,30 g

Vláknina

8,50 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

77,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Plněný krůtí řízek

01.Ementál nakrájíme na špalíčky. Na každý dáme 1 nebo 2 lístky bazalky (podle velikosti) a zabalíme do šunky. Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na plátky (které prořízneme „motýlím řezem“ pro získání větší plochy), překryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Maso osolíme, opepříme, zabalíme do něj připravený sýrový závitek a vzniklou kapsu uzavřeme špejlí. Masové kapsy obalíme v trojobalu (mouka – vejce – strouhanka). Obalené řízky smažíme pomalu v pánvi s přepuštěným máslem dozlatova tak, aby se maso dobře propeklo. Osmažené řízky necháme okapat na papírové utěrce.

02.Tip: Podívejte se, jak připravit přepuštěné máslo v Kulinářské akademii Lidlu.

Příloha

03.Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě doměkka asi 20 minut. Do pánve dáme máslo, oloupané a na poloviny nakrájené brambory, vodu a smísíme. Lehce osolíme a posypeme nakrájenou omytou čerstvou petrželkou.

Servírování

04.Z řízku odstraníme špejli, na talíř přidáme brambory, navrch položíme hrst rukoly a přidáme dva měsíčky omytého citronu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo