Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vyzkoušejte jednoduchý recept Romana Pauluse na plněný krůtí řízek. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 755 kJ / 898 kcal
Bílkoviny
62,90 g
Tuky
37,30 g
Vláknina
8,50 g
Sůl
3,20 g
Sacharidy
77,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ementál nakrájíme na špalíčky. Na každý dáme 1 nebo 2 lístky bazalky (podle velikosti) a zabalíme do šunky. Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na plátky (které prořízneme „motýlím řezem“ pro získání větší plochy), překryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Maso osolíme, opepříme, zabalíme do něj připravený sýrový závitek a vzniklou kapsu uzavřeme špejlí. Masové kapsy obalíme v trojobalu (mouka – vejce – strouhanka). Obalené řízky smažíme pomalu v pánvi s přepuštěným máslem dozlatova tak, aby se maso dobře propeklo. Osmažené řízky necháme okapat na papírové utěrce.
02.Tip: Podívejte se, jak připravit přepuštěné máslo v Kulinářské akademii Lidlu.
03.Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě doměkka asi 20 minut. Do pánve dáme máslo, oloupané a na poloviny nakrájené brambory, vodu a smísíme. Lehce osolíme a posypeme nakrájenou omytou čerstvou petrželkou.
04.Z řízku odstraníme špejli, na talíř přidáme brambory, navrch položíme hrst rukoly a přidáme dva měsíčky omytého citronu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT