Medovníkové koule
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Milujete medovník? Pokud se doma nechcete pouštět do pečení celého dortu, vystačíte si s jednoduchými medovníkovými kuličkami, které skvěle poslouží i jako netradiční vánoční cukroví. Šéfkuchař Roman Paulus připravil video recept, ve kterém ukazuje, jak kuličky z medovníku rád dělá on sám. Dozvíte se tedy kromě návodu na samotné koule i trik, jak je jednoduše naplnit zkaramelizovaným kondenzovaným mlékem.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Medovníkové koule

  • 240 g namletých medovníkových plátů + na obalení
  • 100 g másla
  • 200 g karamelového kondenzovaného mléka + na plnění
  • 60 g vlašských ořechů
  • 1 × lžíce medu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

11 563 kJ / 2 763 kcal

Bílkoviny

38,40 g

Tuky

162,80 g

Vláknina

9,00 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

298,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Medovníkové pláty a ořechy nastrouháme nebo rozmixujeme.

Jak si připravit medovníkové pláty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Namleté pláty, změklé máslo, karamelové kondenzované mléko, med a mleté ořechy zpracujeme v kompaktní lehce lepivé těsto.

03.Z hmoty vytvoříme kuličky (každá asi 15 g), které necháme v lednici 30 minut zatuhnout. Poté do nich palcem uděláme důlek, naplníme karamelovým kondenzovaným mlékem, uzavřeme a vytvarujeme kuličku. Tu následně obalíme v namletých medovníkových plátech.

04.Skladujeme v lednici.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo