Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Milujete medovník? Pokud se doma nechcete pouštět do pečení celého dortu, vystačíte si s jednoduchými medovníkovými kuličkami, které skvěle poslouží i jako netradiční vánoční cukroví. Šéfkuchař Roman Paulus připravil video recept, ve kterém ukazuje, jak kuličky z medovníku rád dělá on sám. Dozvíte se tedy kromě návodu na samotné koule i trik, jak je jednoduše naplnit zkaramelizovaným kondenzovaným mlékem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
11 563 kJ / 2 763 kcal
Bílkoviny
38,40 g
Tuky
162,80 g
Vláknina
9,00 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
298,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Medovníkové pláty a ořechy nastrouháme nebo rozmixujeme.
Jak si připravit medovníkové pláty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Namleté pláty, změklé máslo, karamelové kondenzované mléko, med a mleté ořechy zpracujeme v kompaktní lehce lepivé těsto.
03.Z hmoty vytvoříme kuličky (každá asi 15 g), které necháme v lednici 30 minut zatuhnout. Poté do nich palcem uděláme důlek, naplníme karamelovým kondenzovaným mlékem, uzavřeme a vytvarujeme kuličku. Tu následně obalíme v namletých medovníkových plátech.
04.Skladujeme v lednici.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT