Lososové tataki
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Hledáte tip na rychlý předkrm v japonském stylu? Lososové tataki podle receptu našeho specialisty na asijskou kuchyni Lukáše Želechovského je přesně to pravé! 


Tagy

Asie s Lukášem

Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 360 g losos
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepř Kania
  • na opečení rostlinný olej Vita D´or
  • 4 g lahůdková cibulka
  • 8 g zázvor
  • 80 g ponzu omáčka
  • 8 g bílý sezam Vitasia

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 013 kJ / 242 kcal

Bílkoviny

19,30 g

Tuky

16,20 g

Vláknina

0,30 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

2,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Lososa očistíme, lehce osušíme, osolíme a opepříme.

02.Do rozpálené pánve nalijeme trochu oleje a lososa krátce zprudka opečeme ze všech stran (střed zůstane syrový).

03.Opečeného lososa necháme vychladit v lednici. 

04.Po vychlazení nakrájíme lososa na tenké plátky, řez vedeme šikmo. Plátky naskládáme na talíř, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a zázvor na tenké nudličky, přelijeme omáčkou ponzu a posypeme sezamem. 

05.Ihned servírujeme, nejlépe jako předkrm.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo