Kuchyně
Asijská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Hledáte tip na rychlý předkrm v japonském stylu? Lososové tataki podle receptu našeho specialisty na asijskou kuchyni Lukáše Želechovského je přesně to pravé!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 013 kJ / 242 kcal
Bílkoviny
19,30 g
Tuky
16,20 g
Vláknina
0,30 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
2,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Lososa očistíme, lehce osušíme, osolíme a opepříme.
02.Do rozpálené pánve nalijeme trochu oleje a lososa krátce zprudka opečeme ze všech stran (střed zůstane syrový).
03.Opečeného lososa necháme vychladit v lednici.
04.Po vychlazení nakrájíme lososa na tenké plátky, řez vedeme šikmo. Plátky naskládáme na talíř, přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku a zázvor na tenké nudličky, přelijeme omáčkou ponzu a posypeme sezamem.
05.Ihned servírujeme, nejlépe jako předkrm.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT