Kuře yakitori
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Chcete si připravit pokrm jako v tradiční japonské hospůdce izakaja? Vyzkoušejte rychlé kuře yakitori podle receptu experta na asijskou kuchyni Lukáše Želechovského.


Tagy

Asie s Lukášem

Lukáš Želechovský

Lukáš Želechovský

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 320 g kuřecí stehenní řízky
  • 80 g lahůdková cibulka + na ozdobu
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepř Kania
  • na opečení rostlinný olej Vita D´or
  • 100 g yakitori omáčka Vitasia Japan
  • 2 g bílý sezam Vitasia Japan

Orientační nutriční hodnoty

Energie

939 kJ / 225 kcal

Bílkoviny

21,20 g

Tuky

10,30 g

Vláknina

0,70 g

Sůl

2,10 g

Sacharidy

11,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kuřecí maso nakrájíme na kousky a napichujeme na špejli střídavě s lahůdkovou cibulkou. 

Používejte spodní části lahůdkové cibulky, které jsou silnější. 

02.Špízy lehce zmáčkneme a z obou stran osolíme a opepříme. Do rozpálené pánve nalijeme trochu oleje a špízy opečeme z obou stran.

03.Jakmile jsou špízy opečené, přelijeme je omáčkou yakitori a otočíme tak, aby se v omáčce obalily.

04.Podáváme s nakrájenou lahůdkovou cibulkou a sezamem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo