Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Chystáte se usednout večer k televizi a rádi byste mlsali něco zdravějšího, než jsou chipsy nebo slané oříšky? Vyzkoušejte tip šéfkuchaře Romana Pauluse, který připravil zdravější alternativu v podobě křupavé cizrny s paprikou, sušeným česnekem a špetkou chilli. Příprava pečené cizrny zabere jen pár desítek minut a navíc si ji můžete dochutit zcela dle své chuti.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
866 kJ / 207 kcal
Bílkoviny
8,70 g
Tuky
9,70 g
Vláknina
8,00 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
18,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cizrnu ze sklenice scedíme, opláchneme ve vodě a následně osušíme na kuchyňských papírových utěrkách.
02.Suché kuličky přesypeme do misky, přidáme olej a koření. Dobře promícháme a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.
03.Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C 35 minut na program horkovzduch.
04.Poté vypneme troubu, promícháme a necháme v ještě dalších 10 minut uvnitř pro extra křupavost.
05.Cizrnu podáváme v mističce k oblíbenému sportovnímu utkání, filmu nebo na oslavě. Nejlepší je ještě teplá, ale uplatní se i studená ke svačině.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT