Kuchyně
Asijská
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte zajímavý nápad na kokosový dezert? Vyzkoušejte kokosovou Marletu podle Markéty Krajčovičové. Recept najdete na kuchynelidlu.cz!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 322 kJ / 555 kcal
Bílkoviny
11,80 g
Tuky
21,50 g
Vláknina
2,10 g
Sůl
0,26 g
Sacharidy
80,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme v robotu s cukrem do pěny. Mezitím vyšleháme v míse tuhý sníh z bílků. Ke žloutkům a cukru poté přilijeme vodu, přisypeme vanilinový cukr a smícháme. Postupně přidáme i bramborový škrob, kakao a mouku. Těsto rozdělíme na dvě části a přelijeme do forem. Oba plechy vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme 15 minut. Na jeden ještě teplý piškot rozetřeme džem, odřízneme od formy a i s pečicím papírem vyjmeme na vál, kde ho stočíme do rolády (pečicí papír ponecháme pouze na povrchu) a vložíme do lednice vychladnout.
02.V míse smícháme jogurt s cukrem moučkou a kokosem. V jiné misce smícháme horkou vodu s jedlou jahodovou želatinou. Tuto směs vmícháme do krému a důkladně promícháme.
03.Nejprve vyřízneme z druhého piškotu kruh o průměru mísy (poslouží na dno Marlety). Mísu vyložíme potravinovou fólií a konce necháme přečnívat. Vychlazenou roládu nakrájíme na 2 cm silné plátky a mísu jimi celou natěsno vyskládáme. Poté nalijeme do mísy připravený krém a přikryjeme piškotem. Přečnívajícími konci fólie dno přikryjeme a vložíme do lednice ztuhnout.
04.Můžeme dozdobit strouhaným kokosem, šlehačkou, případně malinami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT