Kokosová Marleta
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Hledáte zajímavý nápad na kokosový dezert? Vyzkoušejte kokosovou Marletu podle Markéty Krajčovičové. Recept najdete na kuchynelidlu.cz!

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Roláda

  • 6 × vajec „M“
  • 160 g cukru krupice Castello
  • 50 ml vlažné vody
  • 20 g vanilinového cukru Castello
  • 30 g bramborového škrobu Castello
  • 2 × lžíce kakaa na pečení Castello
  • 140 g hladké mouky Castello
  • 450 g jahodového výběrového džemu Maribel

Krém

  • 1 kg smetanového bílého jogurtu řeckého typu Eridanous
  • 70 g cukru moučka Castello
  • 50 g strouhaného kokosu Belbake (+ na posypání)
  • 20 ml horké vody
  • 50 g jedlé želatiny s jahodovou příchutí Castello

Servírování

  • 250 ml šlehačky ve spreji Pilos (20 % mléčného tuku)
  • čerstvé maliny

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 322 kJ / 555 kcal

Bílkoviny

11,80 g

Tuky

21,50 g

Vláknina

2,10 g

Sůl

0,26 g

Sacharidy

80,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Roláda

01.Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme v robotu s cukrem do pěny. Mezitím vyšleháme v míse tuhý sníh z bílků. Ke žloutkům a cukru poté přilijeme vodu, přisypeme vanilinový cukr a smícháme. Postupně přidáme i bramborový škrob, kakao a mouku. Těsto rozdělíme na dvě části a přelijeme do forem. Oba plechy vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme 15 minut. Na jeden ještě teplý piškot rozetřeme džem, odřízneme od formy a i s pečicím papírem vyjmeme na vál, kde ho stočíme do rolády (pečicí papír ponecháme pouze na povrchu) a vložíme do lednice vychladnout.

Krém

02.V míse smícháme jogurt s cukrem moučkou a kokosem. V jiné misce smícháme horkou vodu s jedlou jahodovou želatinou. Tuto směs vmícháme do krému a důkladně promícháme.

Marleta

03.Nejprve vyřízneme z druhého piškotu kruh o průměru mísy (poslouží na dno Marlety). Mísu vyložíme potravinovou fólií a konce necháme přečnívat. Vychlazenou roládu nakrájíme na 2 cm silné plátky a mísu jimi celou natěsno vyskládáme. Poté nalijeme do mísy připravený krém a přikryjeme piškotem. Přečnívajícími konci fólie dno přikryjeme a vložíme do lednice ztuhnout.

Servírování

04.Můžeme dozdobit strouhaným kokosem, šlehačkou, případně malinami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo