Kuchyně
Zdravá
Obtížnost
Začátečník
Klíčky jsou skvělým doplňkem každého jídla – kromě toho, že krásně vypadají a výborně chutnají, jsou také plné vitaminů, minerálů a aminokyselin, takže prospívají i vašemu zdraví. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na to, jak s klíčením začít doma. Je to jednoduché a na základní klíčení (například mungo fazolí) vám bude stačit jen obyčejná zavařovací sklenice. Pokud byste si ale chtěli vypěstovat větší klíčky s lístky (třeba řeřichu nebo ředkvičku), stačí použít misku s hlínou nebo rozprostřenou vatou.
01.Klíčení semínek je skvělý způsob, jak si nejen v zimě dopřát čerstvé vitamíny a minerály. Mladé klíčky jsou nabité živinami, které posilují imunitu, podporují trávení a dodávají energii.
02.Klíčky jsou bohaté na vitamíny A, B, C, E, K, kyselinu listovou, železo, hořčík a antioxidanty. Jsou také zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Navíc jsou lépe stravitelné než suchá semena.
Na klíčení můžete použít i PET lahev s širším otvorem.
03.Klíčení semínek je jednoduchý a zdravý způsob, jak si v zimě dopřát čerstvé a výživné jídlo. Nebojte se experimentovat!
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT