Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Domácí majonéza má mnoho výhod - chutná skvěle a navíc do ní můžete přidat své oblíbené bylinky nebo koření. Roman Paulus připravil majonézu s hořčicí, přidal hned dva druhy – dijonskou a hrubozrnnou. Její chuť dokonale komponuje s pečeným masem či rybou a také s telecím tatarákem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
18 245 kJ / 4 359 kcal
Bílkoviny
14,10 g
Tuky
483,60 g
Vláknina
2,50 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
8,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Žloutky smícháme s oběma druhy hořčice, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT