Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Znáte nějaké lepší letní osvěžení než domácí zmrzlinu? Šéfkuchař Roman Paulus natočil jednoduchý video návod na domácí smetanové čokoládové nanuky, které budete mít připravené k zamrazení během několika minut. Základem je kromě smetany i krémový sýr Palouček a hlavně čokoláda – ať už rozpuštěná, tak strouhaná, abyste si mohli v nanucích užít křupavé čokoládové kousky. A to nejlepší na tom je, že pro přípravu těchto dobrot nepotřebujete ani zmrzlinovač!
Energie
10 028 kJ / 2 422 kcal
Bílkoviny
34,30 g
Tuky
199,50 g
Vláknina
12,00 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
117,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.100 g čokolády vychladíme v lednici a následně nastrouháme najemno.
02.50 g čokolády rozpustíme.
Čokoládu použijte dle chuti. Hodí se hořká, mléčná, ale třeba i ochucená.
03.Krémový sýr se smetanou a cukrem v míse důkladně promícháme metličkou. Následně přidáme rozpuštěnou čokoládu, vymícháme do hladka a nakonec zapracujeme i nastrouhanou čokoládu.
04.Takto připravenou směs naplníme do formiček, párkrát s nimi klepneme, abychom se zbavili vzduchových bublina a zamrazíme. V mrazničce necháme minimálně do druhého dne.
Abyste si usnadnili práci s plněním formiček a předešli vzduchovým bublinám, nandejte si hmotu do cukrářského sáčku a s ním formy naplňte.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT