Cibulový dip s bylinkami
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Grilování před vámi a vy nemáte nápad, co podávat? Vyzkoušejte skvělý cibulový dip podle Romany Böhmové, který má navíc snížený obsah laktózy. 


Tagy

Grilování

Romana Böhmová

Romana Böhmová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce přepuštěné máslo
  • 3 × cibule (žluté)
  • 2 × lžička citronová šťáva
  • 200 g bezlaktózový jogurt
  • 140 g bezlaktózové mascarpone
  • 1 × lžíce nasekané čerstvé bylinky (např. tymián, rozmarýn, listová petržel, koriandr)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Orientační nutriční hodnoty

Energie

958 kJ / 229 kcal

Bílkoviny

4,00 g

Tuky

19,00 g

Vláknina

1,60 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

11,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do rozehřáté pánve vložíme přepuštěné máslo a orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky do zlatohnědé barvy. Orestovanou cibuli necháme vychladnout.

02.K vychladlé cibuli přidáme citronovou šťávou, bezlaktózový jogurt, bezlaktózové mascarpone a nasekané bylinky a promícháme. Osolíme, opepříme a opět promícháme.

Citronovou šťávu můžete nahradit bílým vinným octem.

03.Cibulový dip se skvěle hodí ke grilované vepřové panence a lehkému salátku, který jen zakápneme olivovým olejem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo