Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Sladký oběd nebo výborný dezert – to jsou skvělé smažené mini koblížky podle receptu Romana Pauluse. A pozor – koblížky jsou navíc zcela bezlepkové! Koblihové těsto můžete buď připravit ručně, anebo za pomoci robotu Monsieur Cuisine, který vám usnadní práci jak s hnětením, tak s kynutím. Po vytvarování malých kuliček stačí koblížky už jen usmažit – nejlépe na přepuštěném másle – a podávat například s vanilkovou omáčkou a lesním ovocem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 829 kJ / 437 kcal
Bílkoviny
7,00 g
Tuky
19,20 g
Vláknina
3,20 g
Sůl
0,80 g
Sacharidy
59,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mixovací nádoby nandáme bezlepkovou pečicí směs, rozpuštěné máslo, vejce, žloutek, cukr, sůl, droždí a vlažné mléko.
Z jedné dávky těsta připravíme asi 32 mini koblížků a 8 porcí (4 koblihy na porci).
02.Přístroj nastavíme na program hnětení měkkého těsta po dobu 2 minut, přiklopíme víkem a počkáme na zpracování těsta.
03.Z hotového těsta tvarujeme malé kuličky, které následně smažíme v rozpáleném tuku dozlatova.
Nejchutnější mini koblížky připravíte smažením v přepuštěném másle. Vynikající však budou i ty připravené v rostlinném oleji nebo směsi obojího.
04.Zlatavé koblížky ihned obalíme ve směsi moučkového a skořicového cukru.
05.Můžeme již podávat samotné v cukru obalené koblížky, nebo je servírovat s domácí vanilkovou omáčkou, ragú z lesního ovoce, čerstvým drobným ovocem a ozdobené lístečkem máty.
Jak připravit domácí vanilkovou omáčku a ragú se zmraženého ovoce zjistíte v tricích Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT