- Gril očistěte.
- Postavte ho na místě, které je chráněné proti větru a v pozici, aby dým z grilu nešel směrem k jiným osobám.
- Brikety nebo dřevěné uhlí rozložte do tvaru kužele, na začátku nepoužijte více než 10-12 kusů.
- Použijte podpalovač, nejlépe přírodní, a rozpalte gril. Podpalovač obložte uhlím nebo briketami, tak abyste vhodným způsobem zajistili přístup vzduchu.
- Gril nepřikrývejte – počkejte, až se uhlí nebo brikety rozhoří, propálí, pokryjí popelem a uvnitř budou žhnout.
- Ke žhnoucímu uhlí nebo briketám postupně přidávejte další a počkejte, až se opět propálí a pokryjí popelem.
- Žhnoucí kužel uhlí roztáhněte po grilu, abyste získali plochou vrstvu. Umístěte rošt na gril.
- Rošt potřete olejem.
- Na rozehřátý rošt položte produkty, které chcete ugrilovat.
- Abyste udrželi správnou teplotu, přidávejte brikety nebo uhlíky každých 30 minut.