Marcel Ihnačák
Doba přípravy15 min.

Zeleninový salát s křupavou schwarzwaldskou šunkou

Připravte si rychlou večeři nebo lehký oběd do práce. Recept na zeleninový salát s křupavou schwarzwaldskou šunkou najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 2 × salátové okurky
  • 200 g cherry rajčat
  • 2 × červené papriky
  • 1 × hrst zelených oliv Baresa
  • 1 × hrst rukoly
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • sýr Grana Padano
  • 2 plechy (které lze vložit do sebe)
  • pečící papír

POSTUP

Schwarzwaldská šunka

Na plech vyložený pečicím papírem poklademe plátky schwarzwaldské šunky, přikryjeme dalším pečicím papírem a zatížíme druhým plechem. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut a necháme vychladnout.

Salát

Oloupané okurky rozkrojíme podélně napůl, vydlabeme jadérka a nakrájíme na měsíčky. Cherry rajčátka nakrájíme na menší kousky. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Olivy rozpůlíme. K zelenině přidáme hrst rukoly a osolíme a opepříme. Salát pokapeme olivovým olejem a šťávou z půlky citronu a důkladně promícháme.

Servírování

Vychladlou schwarzwaldskou šunku nalámeme na salát a posypeme hoblinkami sýru Grana Padano.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU