Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem a trochou vody. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný zázvor, chvíli šleháme a na konec přidáme obě mouky smíchané s kypřicím práškem a kakaem. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 50 minut. Poté necháme vychladnout.
Smetanu, med a oloupaný najemno nastrouhaný zázvor zahřejeme v rendlíku. Nevaříme, pouze necháme rozpustit med. Rendlík odstavíme z ohně a přidáme na kousky rozlámanou čokoládu. Mícháme metličkou nebo stěrkou, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nespojí se smetanou.
Vychladlé upečené těsto vyklopíme z formy na mřížku umístněnou na plechu s pečicím papírem. Pomocí zoubkovaného nože dvakrát podélně prokrojíme, aby vznikly 3 vrstvy. Připravenou polevou potřeme spodní část moučníku a přiklopíme střední částí. Poté postup zopakujeme s horní částí. Nakonec zbylou polevou přelijeme moučník po celém povrchu.
Povrch moučníku posypeme strouhaným kokosem nebo čokoládovými hoblinkami a nakrájíme na asi 3 cm silné plátky.