Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytý lilek nakrájíme podélně na 8 tenkých plátků, pořádně osolíme a na chvíli necháme odstát, aby z něj sůl vytáhla hořkost. Pak plátky opláchneme, aby nebyly příliš slané, důkladně osušíme a opečeme z obou stran v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Pro lepší chuť přidáme na lilek hned na začátku opékání několik lístků čerstvého tymiánu.
Camembert nakrájíme na 8 stejných trojúhelníků. Každý kousek obalíme nejdříve do opečeného plátku lilku a pak do plátku sušené šunky. Obalené kousky poklademe do zapékací mísy vyložené pečícím papírem. Zprudka zapečeme v troubě pod grilem dozlatova.
Jablko nakrájíme na menší kousky, přendáme do mísy a pokapeme šťávou z poloviny citronu. Přidáme vlašské ořechy, které jsme opekli nasucho v pánvi, omytou rukolu a polní salát. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.
Na talíř servírujeme nejdříve salát, na který poklademe kousky zapečeného sýra Camembert. Na závěr ozdobíme hoblinkami sýra Grana Padano.