Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Zapékané těstoviny s kuřecím masem, rajčaty a parmezánem

Rychlý recept s těstovinami a kuřecím masem? Jak na zapékané těstoviny s masovou směsí prozradí šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × velké mrkve
  • 100 g uzené slaniny Pikok
  • 1 kg kuřecích prsou Řezníkova čerstvá porce
  • 4 × stroužky česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • 200 g žlutých cherry rajčat
  • 500 g těstovin fusilli Combino
  • 500 ml smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 100 g parmezánu Parmigianno Reggiano Lovillio
  • čerstvá listová petržel
  • kovové sítko
  • zapékací mísu
  • struhadlo
  • metličku

POSTUP

V pánvi s rozehřátým olivovým olejem restujeme očištěnou mrkev nakrájenou na plátky. Postupně přidáme slaninu nakrájenou na plátky, maso na menší kousky, česnek na plátky, sůl, pepř a nasekaný tymián. Před dokončením přidáme 150 g cherry rajčat překrojených na polovinu.

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente“ (na skus) a přecedíme.

V misce promícháme smetanu, sůl, pepř, nasekaný tymián a 70 g strouhaného parmezánu.

Na dno zapékací mísy rozložíme polovinu uvařených těstovin, přidáme vrstvu masové směsi a přikryjeme zbylými těstovinami. Potom přidáme i zbylá rajčata překrojená na půlku a zalijeme ochucenou smetanou. Povrch zarovnáme a posypeme 30 g nastrouhaného parmezánu. Těstoviny necháme asi 30 minut zapéct v troubě rozehřáté na 200 °C. 

Servírování:

Jídlo podáváme ozdobené nasekanou listovou petrželí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.