Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka restujeme v rozehřátém sádle. Po chvíli ochutíme kmínem a promícháme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme šest nadrobno nasekaných stroužků česneku, cibuli a za občasného míchání restujeme.
Mezitím umyté a osušené brambory přepůlíme a přendáme do zapékací mísy. Pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, šesti jemně rozmáčklými stroužky česneku (ve slupce) a natrhaným rozmarýnem. Rukama promícháme, aby byly rovnoměrně ochucené. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 45 minut.
K masu přimícháme rajčatový protlak a krátce orestujeme. Podlijeme vroucí vodou tak, aby maso bylo do 2/3 zalité. Stáhneme z ohně a přendáme do druhé zapékací mísy. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut až hodinu. Podle potřeby podléváme vodou.
Těsně před dokončením v rozehřátém oleji opečeme nadrobno nakrájené tři stroužky česneku. Přidáme máslo a necháme rozpustit. Jakmile česnek získá zlatavou barvu, vložíme do pánve umytý a osušený špenát. Zlehka promícháme, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.