Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kůži na umytém a osušeném bůčku nařízneme do tvaru mřížky. Vložíme kůží vzhůru do zapékací mísy nebo na pekáč. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, posypeme rozmačkanými stroužky česneku a natrhaným rozmarýnem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 60–90 minut. Během celé doby pečení ho poléváme výpekem, aby zůstal šťavnatý a křupavý.
Hrozinky krátce převaříme v červeném víně, do změknutí. Mandle orestujeme v suché pánvi. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky. Přendáme ho do mísy a pokapeme šťávou z poloviny citronu, aby nezhnědlo. Přidáme na proužky nakrájenou řepu, scezené a okapané hrozinky, opečené mandle, sůl, pepř, olivový olej, šťávu z poloviny citronu, rukolu, lístky máty a promícháme.
Na talíř naservírujeme porci salátu a upečeného bůčku, který přelijeme výpekem.