Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 15 min.

Vepřové výpečky na pivu se sladkými bramborami

Na výpečcích si pochutná každý chlap, ale leckdy i jeho drahá polovička. Recept na vepřové výpečky na pivu najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g vepřové krkovice Čerstvá porce
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 3× velké cibule
  • 1× hlavička česneku
  • 1 káv. lžič. kmínu Mikado
  • 3× bobkové listy Mikado
  • 500 ml světlého piva Argus
  • 800 g batát (sladkých brambor)
  • 2 polév. lž. másla
  • pár větviček čerstvého tymiánu
  • zapékací mísa
  • pekáč
  • alobal

POSTUP

Vepřové výpečky

Omytou vepřovou krkovici nakrájíme na větší kostky, přendáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na větší kousky a přidáme k masu. Dochutíme kmínem, bobkovými listy a podlijeme pivem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 2 hodiny. Průběžně kontrolujeme a promícháme.

Sladké brambory

Batáty oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky, přendáme do pekáče a osolíme. Přidáme 2 lžíce másla, asi 4 větvičky čerstvého tymiánu a přikryjeme alobalem. Po hodině pečení masa dáme do trouby také pekáč s bramborami a vše pečeme ještě asi hodinu při 170 °C.

Servírování

Vepřové výpečky podáváme spolu se sladkými bramborami. Pokrm dozdobíme větvičkami čerstvého tymiánu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU