Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vepřovou pečeni nakrájíme na silnější plátky, lehce naklepeme, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s rozehřátým sádlem z obou stran.
Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka ve vroucí osolení vodě. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme v rendlíku s rozpuštěným sádlem dozlatova, osolíme a opepříme. Přidáme uvařené brambory, promícháme, stáhneme z ohně a rozšťoucháme. Přidáme špenát a promícháme.
V rozehřáté pánvi rozpustíme cukr. Scezené cibulky opláchneme studenou vodou a necháme okapat na sítku. Pálivou papričku zbavenou semínek nakrájíme na plátky, s cibulkami přidáme do pánve, dochutíme bobkovými listy, osolíme, opepříme a přidáme rozinky. Jakmile cibulky zezlátnou, podlijeme balsamicem a na mírném ohni chvíli povaříme. Přidáme kousek másla.
Na talíř naservírujeme porci brambor a vepřový steak, přelijeme cibulkami agro dolce.