Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vepřové kostky osolíme, opepříme, zaprášíme moukou, opečeme v pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran dozlatova a přendáme do misky.
Ve stejné pánvi, jako jsme opekli maso, orestujeme slaninu, najemno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na kousky nakrájenou očištěnou mrkev. Po chvíli přilijeme víno, které necháme zredukovat. Ochutíme bobkovým listem a rozmarýnem, přilijeme jablečnou šťávu, do pánve vrátíme opečené maso, po okraj směsi přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou doměkka. Na konec zjemníme máslem.
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na měsíčky. V pánvi rozpustíme cukr a vložíme jablka. Po chvíli zmírníme plamen a jablka v karamelu pomocí vařečky obalíme.
Do hlubokého talíře servírujeme vepřové ragú. Navrch naskládáme asi 6 měsíčků karamelizovaných jablek. Jako příloha se hodí dušená rýže nebo opečené brambory s rozmarýnem.