Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Květák rozebereme na růžičky a zblanšírujeme (krátce povaříme) ve vroucí osolené vodě. V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje orestujeme na plátky nakrájený česnek. Přidáme rozmarýn a na menší kousky nakrájené houby, osolíme, opepříme a podle potřeby můžeme přidat trochu olivového oleje. K dozlatova opečeným houbám přidáme zblanšírovnaný květák a promícháme. Těsně před dokončením přidáme polovinu másla. Jakmile se rozpustí, přidáme špenát, osolíme a opepříme, stáhneme z ohně a lehce promícháme.
Vepřovou pečeni nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme, lehce naklepeme a orestujeme z obou stran v rozehřáté grilovací pánvi s trochou olivového oleje dozlatova. Na každý plátek masa přidáme plátek gorgonzoly a nasekané mandle. Do pánve přidáme zbylé máslo a maso pokapeme citronovou šťávou. Vložíme zapéct do trouby nastavené na funkci gril, až se gorgonzola rozpustí.
Na talíř naservírujeme porci restovaných hub s květákem, na přílohu položíme plátek masa a přelijeme výpekem.